Pelikaandrone


Samen met Rijkswaterstaat, bedrijven en andere overheden gaan onderzoekers en studenten van het MAVLab een Pelikaandrone ontwikkelen die ingezet kan worden om onder meer blauwalg en botulisme op te sporen in water.

Door de drone uit te rusten met een multispectrale camera voor remote sensing, kan hij op een slimme en vernieuwende manier interessante locaties kiezen om de proefmonsters te nemen. Vervolgens wordt er precies gekeken wat er in de samples zit met de CytoSense, die automatisch kan determineren welke organismen er in het water zitten. Hiermee kan in de toekomst veel sneller en efficiënter worden gecontroleerd op bijvoorbeeld blauwalg of botulisme. Het plan is om uiteindelijk ook onderwater proefmonsters te nemen met de drone. Vandaar de naam: Pelikaandrone.

pelikaandrone

Drones in het Waterbeheer

Tijdens het event 'Drones in het Waterbeheer' van Platform WOW, Hoogheemraadschap Delfland en Rijkswaterstaat kreeg de Pelikaandrone een 'Drone Oscar' uitgereikt voor de meest innovatieve drone-oplossing van de middag voor waterbeheer.

Het MAVLab werkt in dit project samen met Rijkswaterstaat, bedrijven zoals Cytobuoy en andere overheden. In 2018 wordt een drijvende drone ontwikkeld, in 2019 zal worden gewerkt aan een duikende drone.


Projectsoort
Niet van toepassing
Thema
Informatievoorziening, Watersystemen

Contact

Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.