Project DOEN


Bij bouwprojecten is een goede samenwerking tussen opdrachtgevers en marktpartijen geen overbodige luxe. Project DOEN is gelanceerd om de kwaliteit van samenwerken hoog houden. Hoe mooi zou het zijn als de klant altijd blij is met het eindresultaat en er altijd sprake is van eerlijk geld voor eerlijk werk?

DOEN gaat om beter samenwerken in de keten tussen:

  • de stakeholders in de omgeving
  • de beheerder bij de regio
  • het projectteam van Rijkswaterstaat en marktpartijen

Door vooraf, nog vóór en tijdens de aanbesteding, mét elkaar de juiste randvoorwaarden voor samenwerking te scheppen. En door tijdens het werk rekening te houden met de bedoeling achter regels.

Het resultaat? Tevreden klanten, eerlijk geld voor eerlijk werk, een voorspelbaar verloop van de uitvoering, weinig gedoe, een soepele overdracht naar de beheerder, écht samen de schouders eronder, meer inzicht in elkaars wereld, meer ruimte voor innovatie en vakmanschap en vooral: meer werkplezier!

project doen

Geleerde lessen delen

Rijkswaterstaat (RWS) lanceerde het project DOEN in het voorjaar van 2013. Het eerste DOEN-project, de renovatie van de Nijkerkerbrug, werd uitgevoerd door RWS en de combinatie Mourik-BESIX. Samen leerden zij door te 'doen'.

Nu dit project in 2018 succesvol is afgerond, is het tijd de geleerde lessen te delen. In 2019 worden er meer DOEN-projecten opgestart die met hetzelfde gedachtegoed gaan werken.


Projectsoort
Rijkswaterstaat innoveert
Thema
Leefomgeving
Technology Readiness Level
TRL 9

Contact

Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.