Innovatiestrook


Rijkswaterstaat gaat innovaties die nog niet zijn uitontwikkeld versnellen door een locatie beschikbaar te stellen waarop deze kunnen worden getest en gedemonstreerd.

Hierbij kan worden gedacht aan het testen van nieuwe geleiderails, aan het winnen van warmte en energie uit asfalt, duurzame geluidsschermen en nieuwe verlichtingsconcepten.

wattway innovstrook

Het testen van dit soort innovaties willen we gaan doen op 'de innovatiestrook', een deel van de A58 bij de verzorgingsplaats Kloosters. We hebben samen met partners uit de regio (bedrijfsleven en overheden) een globaal programma van eisen en wensen gemaakt. In 2020 vindt de aanbesteding plaats. In de eerste helft van 2021 leggen we de Innovatiestrook aan langs de A58 (tussen Tilburg en Eindhoven) met een lengte van maar liefst 1400 meter. Praktisch, efficiënt en uniek in Europa: de Innovatiestrook A58 Kloosters is de enige rijstrook die toegankelijk is voor het reguliere verkeer. Voor het aanleggen van de Innovatiestrook is circa 6 miljoen euro aan investering nodig. We streven ernaar om de innovaties samen met de regionale partners te financieren.

20200907-InnovA58 Plattgrond Proeftuin WEB


Projectsoort
Rijkswaterstaat innoveert
Thema
Wegen
Technology Readiness Level
TRL 1
Sticker Launching Customer

Contact

Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.