Veel mogelijkheden voor verduurzaming wegmeubilair

Het verduurzamen van duizenden verkeersborden, -portalen en 8000 kilometer geleiderails is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar het hoort wel bij de ambities van Rijkswaterstaat*. Met als doel om in 2030 klimaatneutraal en circulair te werken. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden bij wegmeubilair. En de nieuwsgierigen die graag een podcast luisteren, worden op hun wenken bediend.

Onlangs stond 'De circulair bouwen podcast' namelijk volledig in het teken vanwegmeubilair wegmeubilair. In de aflevering komt onder andere RWS'er Anneke van Leeuwen aan het woord. Zij is expert op dit gebied en vertelt vanaf 16.25 uur over de laatste ontwikkelingen. Daarbij schetst zij ook een toekomstbeeld van onze snelwegen.

Verder is er een reportage over het renoveren van geleiderails, wordt er ingegaan op voorbeelden uit Utrecht en is er een column van inspirator en dwarsdenker Jan Willem van de Groep.

De podcast is een initiatief van het transitieteam circulair bouwen om ontwikkelingen in dit werkveld te presenteren en nieuwe mogelijkheden te bespreken.

*) Bron: RWS Innovatieagenda 2030