Neem de innovatie op in de productie

Breng de opgave in beeld Uitdaging Belanghebbenden Draagvlak Bedenk oplossingen Quickscan Schaalbaarheid Ideeën Oplossingen Ontwikkelstrategie Ontwikkel een werkende oplossing Concept Prototype Gebruiksomgeving Meerwaarde Test de oplossing in een testomgeving Testvragen Testomgeving Test Aanpassen Pas de innovatie toe in de praktijk Inkopen Projectomgeving Toepassen Opschalen Monitoren Neem de innovatie op in de productie Ondersteuning Standaard Uitfasering Leren

Gezicht_fase 6

Zorg dat alle betrokken collega’s vertrouwen hebben in de innovatie als nieuwe standaard. Neem de laatste onzekerheden weg.

Neem de innovatie in productie

Toe-eigenen binnen RWS en de GWW-sector is een belangrijk onderdeel van het innovatieproces. Laat de innovatie nu niet los. Kleine problemen kunnen door de bredere inzet opeens groot worden. Iedereen zal de innovatie nu moeten accepteren. Realisatie is een intensieve stap in het innovatieproces. Blijf nauw betrokken, om zo onduidelijkheden snel weg te kunnen nemen. En als het gebruik normaal geworden is, dan zijn er weer nieuwe uitdagingen om je op te richten!

Voorbeeldproject | verjongingsmiddelen op asfalt

Verjongingsmiddelen op asfalt

Door verjongingsmiddelen op asfalt te sproeien, remt RWS het slijtageproces van asfalt. Hierdoor gaat het asfalt langer mee. RWS maakt nu standaard gebruik van deze innovatie.

Tools en links

Naar de eerste stap