Concept

Breng de opgave in beeld Uitdaging Belanghebbenden Draagvlak Bedenk oplossingen Quickscan Schaalbaarheid Ideeën Oplossingen Ontwikkelstrategie Ontwikkel een werkende oplossing Concept Prototype Gebruiksomgeving Meerwaarde Test de oplossing in een testomgeving Testvragen Testomgeving Test Aanpassen Pas de innovatie toe in de praktijk Inkopen Projectomgeving Toepassen Opschalen Monitoren Neem de innovatie op in de productie Ondersteuning Standaard Uitfasering Leren

Gezicht_fase 3

Ontwikkel een kansrijke oplossing door tot concept, om op hoofdlijnen de haalbaarheid te kunnen toetsen.

Ontwikkel een werkende oplossing | concept

Werk een kansrijke oplossing verder uit tot een concept of dummy. Gebruik het werkblad Business Model Canvas hierbij als hulpmiddel. Maak ook een korte pitch, om anderen te informeren en te overtuigen. Zo wordt duidelijk of deze oplossing haalbaar is. Bij te veel bezwaren kan het nodig zijn om een andere oplossing uit fase 2 te kiezen.

Voorbeeldproject | minder brandstofverbruik door begroeiing

zijwind1

Zijwind leidt tot een verhoging van het brandstofverbruik van vrachtwagens. RWS heeft onderzoek laten doen naar de invloed van begroeiing of geluidsschermen langs de snelweg op zijwind. Dit zou een mogelijke oplossing voor deze opgave kunnen zijn. De kosten en baten van deze oplossing zijn in 2020 in beeld gebracht. Zo kan RWS bepalen of ze de oplossing uitbreiden. Uitdaging voor vervolg is dat kosten en opbrengsten niet bij dezelfde partij liggen.

Naar de volgende stap